Renessanssiasu

Tanssiaisasuni Yhden Illan Perhosia -pelissä

Larppaus

Larppaaminen eli näytelmäroolipelaaminen on harrastus, jossa saa mahdollisuuden olla vähän aikaa joku muu kuin kuka normaalisti on. Mitä erilaisimpia pelejä järjestetään vuoden ympäri, ulottuen aina klassisesta fantasiasta tulevaisuuteen sijoittuviin cyborg-peleihin. Larpeissa jokaiselle pelaajalle annetaan etukäteen hahmo, jonka pelaaja omaksuu pelin ajaksi. Larppaamista voi hyvällä syyllä verrata lasten leikkimiseen, mutta larppaus vie "leikin" vielä askelta pidemmälle: siinä missä lapsille riittää mielikuvitus muuttamaan sohvan junavaunuksi tai pöydän saluunaksi, larpeissa syvennetään tunnelmaa saattamalla ympäristö mahdollisimman aidon oloiseksi. Toisaalta larppaamista voi myös verrata improvisaatioteatteriin, jossa kuitenkaan ei ole yleisöä: "näyttelijät" vain näyttelevät toisilleen omaksi ilokseen.

Larpit antavat turvallisen tavan kokea elämyksiä, jotka oikeassa elämässä olisivat mahdottomia saada. Pelinjohto asettaa etukäteen peleilleen säännöt ja raamit, joiden puitteissa pelissä toimitaan. Periaatteessa mikään ei ole larpeissa mahdotonta ja vain pelinjohdon mielikuvitus on rajana. Elementit jotka ovat todellisuudessa mahdottomia, kuten lentäminen, näkymättömyys tai magia, mallinnetaan etukäteen sovitulla tavalla. Larpeissa voi myös kokea täyden tunteiden kirjon aina syvästä rakkaudesta vihaan tai pelkoon; mitä kukin haluaa. Tässä kuitenkin tulee pitää mielessä että pelin aikana koetut tunteet ovat hahmon tunteita, ei pelaajan.

Aloitin larppaamisen syksyllä 2003 Pahan Tuulen Suunta 1b -larpilla. Kyseessä oli talonpoikaishenkinen fantasialarppi, jossa outo tauti vainosi pientä Longon kylää. Peli oli loistava ensimmäiseksi larpiksi, ja tämän jälkeen olen käynyt larpeissa tasaisesti kuukauden-parin välein. Tältä sivulta löydät tietoa larppiharrastuksestani, peleistäni, kokemuksistani, kuvia erilaisista asuistani jne. Lisää tietoa larppaamisesta saa esimerkiksi osoitteesta www.larp.fi.

Tietoa mitä täältä tällä hetkellä löytyy:

Larppini
Tähän mennessä pelaamani larpit sekä joitakin kuvia niistä, sekä joitakin tulevia larppeja.
Valokuvani larpeista (omalla palvelimellaan)
Ottamani valokuvat eri larpeista.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!