Kyyhkyluodon valssi

Yleistietoja pelistä

Kyyhkyluodon valssi on näytelmäroolipeli, jonka tavoitteena on ilmentää vanhojen suomileffojen ja saaristolaisromantiikan sävyttämää 1950-lukua saaristolaishäiden merkeissä. Peli järjestetään 18.-20. elokuuta 2006 Lohjansaaren Seurantalolla noin 70 km päässä Helsingistä. Pelaajia otetaan noin 50, ja pelistä löytyy joitakin aloittelijoillekin sopivia hahmoja. Pelin alaikäraja on 12 vuotta, josta voidaan joustaa esimerkiksi nuoremman ollessa vanhemman pelaajan seurassa. Yläikärajaa ei ole.

Alle 18-vuotiailla peliin osallistumisen edellytyksenä on huoltajan allekirjoittama osallistumissopimus, joka otetaan mukaan pelipaikalle.

Pelipaikka

Pelipaikkana toimii Lohjansaaren seurantalo, joka sijaitsee 19 kilometriä Lohjalta Hangon suuntaan Lohjanjärven läheisyydessä, noin 70 kilometrin päässä Helsingistä. Paikalle ei pääse julkisilla kulkuvälineillä, joten yhteiskyytejä pelipaikalle pyritään järjestämään.

Pelipaikalla yöpyminen on mahdollista lattiamajoituksessa omin makuupussein ja -alustoin. Suihkutilat ovat käytettävissä viereisestä Lohjansaaren koulusta, saunan saamista käyttöön selvitellään. Paikalla on varustettu keittiö, mutta keittiö on enimmäkseen (etenkin la-aamupäivällä) pelin emännän ruoanlaittokäytössä. Keittiötä ja jääkaappeja saa pienessä määrin käyttää kunhan se ei häiritse pelin järjestelyjä.

Tietoa pelipaikasta sekä ajo-ohje löytyvät Lohjan Saariston sivustolta.

Ajo-ohje

Etsiydy Turunväylälle (tie 1 / E18) kohti Lohjaa. Lohjan lähettyvillä käänny tielle 25 länteen/lounaaseen (Helsingin suunnasta kääntyy vasemmalle seuraten tien 25 opasteita, Turun suunnasta oikealle). Jatka tietä suoraan reilu 20 km ja käänny oikealle Lohjansaarentielle (tie 11087), risteyksessä on opaste Lohjan saaristoon. Aja tietä noin 9 km Jalassaaren ja Lohjansaaren siltojen yli, kunnes tullaan Pietiläntien risteykseen. Seurantalo on oikealla etuviistossa, ja pihalle voi ajaa jyrkähköä hiekkatietä pitkin.

Keltaisten sivujen ja 020202 reittihaku löytää perille kun määränpääksi laittaa esim. Pietiläntie 2, Lohja.

Ajankohta

Pelin ajankohta on pe-su 18.-20. elokuuta 2006. Pelipaikalle on suotavaa saapua jo perjantaina, sillä perjantai-iltana paikalla harjoitellaan seuratansseja, joita useimpien hahmojen toivotaan osaavan. Peli alkaa lauantai-iltapäivällä ja kestää iltaan asti. Lauantai-iltana paikalle saa mielellään jäädä pelinjohdon kanssa viettämään iltaa, saunankäyttömahdollisuus pyritään järjestämään. Sunnuntaina pelipaikka siivotaan ja viimeisetkin lähtevät kotia kohti.

Tarkempi aikataulu:

Pe 18.00 Pelinjohto saapuu paikalle, pelaajat voivat saapua.
Pe n. 20-22 Tanssien harjoittelua
Pe 24.00 Hiljaisuus sisätiloissa
La 9.00 Herätys, aamiainen
La n. 10-11 Tanssien kertailua
La 11.30 Pelaajien oltava viimeistään pelipaikalla
La 12.00 Alkubrief, ryhmäbriefejä
La 15.00 Peli alkaa hääparin vihkimisellä
La n. 20-21 Peli päättyy. Loppubrief, jonka jälkeen mahdollisuus saunomiseen, grillaamiseen ja pelin tunnelmien purkamiseen.
Su 1.00 Hiljaisuus sisätiloissa
Su 10.00 Herätys, aamiainen, pelipaikan siivoamista
Su 16.00 Pelipaikalta poistuminen

Pelimaksu

Pelimaksu on 15 euroa, jolla katetaan pelipaikan vuokra, ruokailu, elävä musiikki, koristelu sekä muut pelistä koituvat kustannukset. Summa maksetaan myöhemmin ilmoitettavalle tilille.

Tanssiharjoitukset

1950-luvulla tanssiminen oli merkittävässä roolissa sosiaalisessa kanssakäymisessä. Ajan hengen mukaisesti toivomme useimpien pelaajien ottavan osaa tansseihin pelin aikana, ja tätä varten järjestämme muutamat tanssiharjoitukset ennen peliä. Tansseiksi näillä näkymin otamme valssin, tangon, humpan sekä uutena nuorison villityksenä fuskun. Mitään mestariosaamista emme tietenkään oleta, vaan ihan tavallisen karvahattukansan lavalla keinumista.

Pelissä on myös hahmoja, jotka eivät pelillisistä syistä välttämättä tanssi. Jos pelissä ei halua tanssia, tulee tästä mainita ilmoittautumisessa.

Tanssiharjoituksia järjestetään seuraavasti:

  • Su 13.8. Ropeconin yhteydessä klo 11-13 Jämeräntaival 3A:n monitoimitilassa. Valitettavasti harjoituksiin osallistuakseen tulisi olla Ropeconin vierailija.
  • Ti 15.8. klo 18-21 Lauttasaaren nuorisotalolla (osoite Pajalahdentie 10a) tanssiryhmä Linnean harjoitusten aikaan.
  • Pe 18.8. pelipaikalla noin klo 20-22.
  • La 19.9. aamulla kertailemme tansseja hetken ajan.

Säännöt

Pelin alaikäraja on 12 vuotta, josta voidaan tapauskohtaisesti joustaa. Alle 18-vuotiailta vaaditaan tulostettu ja huoltajan allekirjoittama osallistumissopimus peliin osallistumiseksi.

Pelipaikalla tulee noudattaa Suomen lakia ja pelinjohdon antamia turvallisuus- ja järjestysmääräyksiä. Jokainen on itse vastuussa aiheuttamistaan vahingoista pelipaikan rakennuksille, irtaimistolle tai muiden pelaajien omaisuudelle. Pelissä on käytössä tuttu turvasana Hold!, joka pysäyttää välittömästi pelin aidossa vaaratilanteessa. Peli jatkuu vasta pelinjohdon niin ilmoittaessa.

Pelissä alkoholijuomia esittävät erikseen ilmoitettavat alkoholittomat juomat. Pelin aikana ja sitä ennen alkoholin nauttiminen on kiellettyä, sen jälkeen täysikäiset pelaajat saavat juoda sitä kohtuuden rajoissa. Tupakointi on sallittu vain ulkotiloissa, ja tumpit on ehdottomasti laitettava niille osoitettuun paikkaan.

Mahdolliset nujakat ratkaistaan eläytymisen ja suuremman draaman säännöillä.