Taikuus

Taikuutta Iniriassa harrastavat lähes yksinomaan Velhojen veljeskunnan jäsenet, velhot. Näitä on kerrallaan vajaa sata, joista osa asuu heidän päämajassaan Areduin vuoristossa ja osa kiertelee maata.

Velhot toimivat usein neutraalina osapuolena selvittelemässä erilaisia eripuraisuuksia väestön keskuudessa silloin, kun mitään varsinaista rikosta ei ole vielä tapahtunut. Heitä kunnioitetaankin paljon ja heitä totellaan, osin kunnioituksesta, osin pelosta. Vaikka velhot pyrkivät useimmiten välttämään taikakeinoja, heillä on monia voimia käytettävissään, voimakkaimmilla jopa kyky käskeä luonnonvoimia. Useimmiten taikakeinoja kuitenkin käytetään parantavasti esimerkiksi taikajuomien kautta.

Kiertäessään maata velhot kutsuvät joitakin nuoria, useimmiten 15-17 -vuotiaita aatelisia, heidän oppiinsa Areduin vuoristoon noin puoleksi vuodeksi. Useimmat nuoret lähetetään velhojen luo hyvillä mielin, mutta harvoin velhoista vähemmänkään pitävät suvut rohkenevat kieltäytyä kutsusta. Velhot opettavat nuorille luonnossa liikkumista, toisten ymmärtämistä ja suvaitsevaisuutta. Osalle tarjotaan myös mahdollisuus jäädä pidemmäksi aikaa oppiin, jota kautta taikuuteen soveltuvaksi katsotut voivat lopulta päästä jonkin velhon oppipojiksi ja tätä kautta lopulta Veljeskunnan jäseniksi.

Yksi kiistellyimmistä velhojen asemista on kuitenkin kuninkaan neuvonantajana. Kuninkaalla on aina yksi Veljeskunnan määräämä velho neuvonantajanaan, joka on riippumaton Neuvostosta, Ritaristosta, suvuista tai killoista. Tätä asemaa monet kadehtivat ja osa jopa avoimesti arvostelee sitä. Kuitenkin kaikilla kuninkailla mies- tai haltiamuistiin on ollut neuvonantaja, ja sanotaan, että edellinen kuningas, joka kieltäytyi velhoneuvonantajasta, jäi varsin lyhytaikaiseksi hallitsijaksi.

Viimeiset 17 vuotta neuvonantajana on toiminut velho Gefer. Hänet tunnetaan maltillisena miehenä, joka ei taikuudellaan kerskuile, ja hänen taitonsa tulevatkin esiin lähinnä parantavien ja rauhoittavien juomien kautta. Pari vuotta neuvonantajana oltuaan Gefer kuitenkin keskellä hovia taltutti muutamalla sanalla ritarin, joka veti miekkansa uhaten Lordi Erastusta johtuen hänen rakkaudestaan Lady Adinahia kohtaan. Kunnioitus Geferiä kohtaan eittämättä nousi huomattavasti tässä yhteydessä, ja huhupuheet tapahtuneesta liikkuvat yhä.

On myös olemassa muita taikuuden osaajia kuin velhoja. Heitä kutsutaan noidiksi, ja he asuvat tyypillisesti syrjässä metsissä, vaikka joidenkin on sanottu nousseen korkeisiinkin asemiin yhteiskunnassa.


Takaisin