Ritarikunta

Kruunun ritarit, niin sanotut kruunun puolustajat, on kuninkaan ritarikunta, jonka perustivat 200 vuotta sitten 12 urheaa soturia. Näiden miesten mielestä tavalliseen sotaväkeen ei ollut tarpeeksi luottamista, ja niinpä Kruunun ritarit perustettiin suojelemaan kuningasta sekä hovia.

Ritareita johtaa 12 jäsenen johtajisto, niiden 12 ensimmäisen ritarin kunniaksi valittu. Kruunun ritarien arvoasteikkoon kuuluvat ylimpänä Suurmestari, 11 neuvoston jäsentä (Kultaisen kruunun ritarit), joukkuekapteenit (Hopeisen kruunun ritarit), tavalliset ritarit (kuparisen kruunun ritarit) sekä noviisit.

Kruunun ritareita on tällä hetkellä lähemmäs 1000 - tarkkaa määrä heistä ei kuitenkaan ole, sillä sitä ritarit eivät ole tahtoneet paljastaa. Kruunun ritareita näkee nykyään lähes joka kolkassa valtakuntaa. Eniten heitä on luonnollisesti valtakunnan pääkaupungissa, ja ritarikunnan kotivarustus Puolikuun laaksossa, joka sijaitsee jonkin matkaa itään pääkaupungista.

Ritarit ottavat noviisinsa yleensä 13 vuoden iässä, mutta poikkeuksiakin tästä säädöksestä on tehty ja varmasti tullaan myös tekemään.

Noviiseille opetetaan alusta asti ritarikunnan sääntöjä, joista tärkein on se, että siellä missä on Kruunun Ritareita ei sovi olla yhtään alakuloista neitoa. On ritareiden velvollisuus lohduttaa ja viihdyttää tällaista neitosta. Muita tärkeitä sääntöjä ovat: Yksikään Kruunun Ritari ei nosta miekkaansa toista ritaria vastaan. Miekan nostamista ketään vastaan vältetään mahdollisimman pitkään. Miekan tai muun aseen kantaminen on ehdotonta ritarille, sillä vaaratilanteita, joissa miekan nostaminen on pakollista, voi sattua milloin vain. Mikäli kaksi henkilöä riitaantuvat on ritarin autettava heitä sopimaan asiat. Mikäli kaksi henkilöä ryhtyvät miekkasille on ritarin velvollisuus lopettaa tämä mittelö ilman kuolonuhreja ja auttaa osapuolia sopimaan riitansa. Mikäli ritari näkee toisen ritarin toimivan sääntöjen vastaisesti on tämän ilmoitettava asiasta joukkueen kapteenilleen tai ritareiden neuvostolle.

Kruunun ritareiden valaan kuuluu myös erinäisiä lupauksia, jotka ovat: Naimattomuuslupaus, köyhyyslupaus, sekä työlleen omistautuminen kaikella sydämellään ja ruumiillaan.


takaisin