Taistelusäännöt

Kultaisen peuran hovissa käytetään lateksiaseita.
Ritareilla ja sotilaskoulutuksen saaneilla hahmoilla aseiden kantaminen on luontevaa. Muilla ei pitäisi olla mitään syytä kantaa aseita.

Taisteluarvot ja käytäntö

Taistelusäännöt ovat peräisin Kesäöiden kronikoista ja Kevätmetsän valtakunnasta, kiitos lainasta.

Taistelut käydään hidastettuina, 'näytöstyyliin'. Lopputulos (toivottavasti voittaja löytyy jo ensimmäisen osuman jälkeen, niin ei tarvitse lähteä ottamaan niitä hahmoja hengiltä asti...) päätetään ennen taistelun alkua seuraavasti:

Jokaisella pelin hahmolla on taisteluarvo välillä 0-3. Ne hahmot, joihin taisteluarvoa EI ole kirjoitettu omaavat taisteluarvon 0.

Kun kuitenkin kahden riitapukarin taisteluarvojen ero on vain 1:n pykälän tai tappelijoiden taisteluarvot ovat samat, otetaan lisäksi kivi-paperi-sakset-ottelu. Voittaja saa lisätä taisteluarvoonsa 1 pisteen. Jos KPS päättyy tasapeliin, mitään lisäyksiä ei tehdä.

Eli:
Heikki Haltia ja Kimmo Kääpiö ovat päättäneet katsoa miekkataistelulla, kumpi heistä saa luvan kosiskella Karoliina Keijua. Heikin taisteluarvo on 2 ja Kimmon on samaten 2 . Otetaan kps-ottelu ja Kimmo voittaa ja saa näin taisteluarvokseen 3. Miekkojen heiluttelun jälkeen Kimmo 'onnistuu' sivaltamaan Heikkiä käsivarteen ja voittaa taistelun. Heikki joutuu hoviparantajan paikkailtavaksi ja Kimmo pääsee vikittelemään Karoliinaa.

Tasapeli...

Näitäkin sattuu ja yllättävän usein. Jos yllä olevassa esimerkissä Kimmo ja Heikki olisivat saaneet kps:stä tasapelin, olisi molempien taisteluarvoksi jäänyt 2. Miekkamittelö olisi sitten jatkunut aikansa, kunnes sankariemme olisi pitänyt myöntää, etteivät he voi ratkaista paremmuuttaan miekkailemalla ja ryhtyä vaikka kisaamaan runonlausunnan paremmuudesta.

Se kuuluisa järjenkäyttö

Järjen käyttäminen taistelutilanteissa on myös enemmän kuin suotavaa. Jos joku tulee takaata ja rusauttaa miekan lävitsesi, ei siinä tarvitse alkaa ottaa kps-kisaa vaikka sinulla olisikin taisteluarvo hyökkääjää yhtä korkeampi.

Ja noin yleisesti: ei kannata taistella. Paremmuudesta voi kisata monilla paljon viihteellisemmilläkin tavoilla.


Takaisin alkuun