Ohjeita ja pelinjohdon visioita puvustuksesta

Ohjeita pukeutumiseen

Kultaisen peuran hovi on perusfantasiapeli, jossa hahmojen pukeutuminen noudattelee kevyesti feodaalikeskiaikaa. Mielikuvituksen käyttö ja satukirjapuvut ovat toki myös sallittuja. Yksinkertaisesti voidaan sanoa, että naishahmot pukeutuvat pitkähihaiseen ja pitkähelmaiseen mekkoon, jossa nilkat eivät näy, ja mieshahmot puolestaan suoriin housuihin ja tunikaan tai paitaan ja liiviin. Koska kyseessä on hovipeli ja suurin osa hahmoista on aatelisia, on toivottavaa, että materiaalit ovat muutakin kuin äidin harmaata pöytäliinakangasta tai kukkamekkoja. Sametit, silkit (tai muut kiiltävät kankaat, kuten satiinit ym.) ja koristeelliset verhoilukankaat ovat oiva valinta pukua varten. Pukujen koristelu ja kirjonta erilaisilla koristenauhoilla (hihansuut, kaula-aukot jne.) tekevät puvusta heti juhlavamman näköisen.

Larpeissa käytettävät kengät aiheuttavat monesti larppaajille päänvaivaa. Koska Kultaisen Peuran hovi on sisäpeli, toivomme, että käyttämäsi kengät ovat sisäkäyttöön sopivat. Monet kevyet mokkasiinityyppiset kengät ovat larpeissa hyviä, samoin pitkän puvun alla voi käyttää juhlakenkiäkin. Jos et omista mitään sopivia kenkiä peliin, niin myös sukkasillaan pelaaminen on mahdollista. Ethän kuitenkaan saavu peliin lenkkareissa, kumisaappaissa tai moderneissa tennareissa.

Jos sinusta tuntuu, ettet omista sopivaa asukokonaisuutta ja peukalosi on keskellä kämmentä, myyvät Helsingin kirpputorit ja erityisesti UFF:t myyvät lähes larp-käyttöön sopivia mekkoja ja miesten samettitakkeja ja liivejä. Pelinjohdolta on mahdollista saada lainaan myös muutamia asuja.

Pelin kotisivuilla on kerrottu tarkemmin suvuista ja näiden vaakunaväreistä. Hahmojen pukujen ei tarvitse noudatella hahmon suvun vaakunavärejä, mutta se ei myöskään ole kiellettyä. Samoin puvuissa saa olla kirjailtuina tai muuten ommeltuina hahmon suvun vaakunakuvioita, jos pelaaja niin haluaa.

Kruunun ritareiden pelaajien toivotaan lisäävän pukunsa päälle valkoinen tabardi, jotta ritarit erottuvat muista mieshahmoista. Käytännössä polvi- tai reisimittaista tabardia varten tarvitset 50 cm * n. 2m kangasta, jonka keskelle leikkaat reiän päätä varten. Tabardi kiinnitetään vyötärölle vyöllä.

Naimisissa olevat naishahmot voivat halutessaan käyttää huntuja ja päähineitä hiusten peittona.

Linkkejä:
Larp.fi:n linkkejä
Turun keskiaikaprojekti
Englannin kielinen sivusto historiallisesta pukeutumisesta


Takaisin alkuun