Hahmot

Hahmot, joiden kohdalla ei ole eri mainintaa, ovat ihmisiä.

Kultaisen Peuran suku

Kuningas Reinhard, 61 vuotta (kuollut)
Oli rauhallinen ja ystävällinen kuningas, joka tuli lähes kaikkien kanssa toimeen ja josta pidettiin hovissa. Katosi mystisissä olosuhteissa metsästysretkellä kuukausi sitten. Ruumista ei ole löydetty. Kuningas ei ollut nimennyt perijäänsä ennen katoamistaan.

Kuningataräiti Irian, 45 vuotta (Sofi Saastamoinen)
Kuningas Reinhardin vaimo on alun perin naapurivaltakunnan prinsessa, jonka kuningas Reinhard nai vahvistaakseen poliittisia suhteista valtakuntaan. Pidättyväinen ja ylpeä nainen, joka valitsee ystävänsä tarkoin. Kolmen lapsen äiti, joista nuorin, prinsessa Elisabet on Irianille rakkain. Irianilla on lämpimät suhteet Hopeisen Tähden sukuun ja huhutaankin, ettei haltiapiirteet perinyt prinsessa Elisabet olisi lainkaan kuningas Reinhardin tytär.

Prinsessa Maryl, 17 vuotta (Maija Metsäranta)
Toinen sijaishallitsijoista. Maryl oli isänsä kuningas Reinhardin lemmikki, johon isän selittämätön kuolema koski kovasti. Monien mielestä isän ja kaksosten lastenhoitajan, Valtiatar Sirmielin jatkuva hemmottelu ei ole tehnyt tytölle hyvää ja häntä pidetäänkin yleisesti itsekeskeisenä ja jopa ylpeänä. Viime kuukausina Maryl on kuitenkin kasvattanut itselleen selkärangan ja ilmaissut selvästi, ettei ole tyytyväinen isänsä neuvonantajien toimintaan hovissa. Maryl on kiintynyt veljeensä, eikä ole halukas syrjäyttämään tätä valtaistuimelta. Maryl on hyvin läheinen myös serkkunsa Miihailin kanssa ja näiden kahden avioliitto olisi monen suvun mielestä toivottava.

Prinssi Rhian, 17 vuotta (Antti Hiltunen)
Vastuuntuntoinen ja rauhallinen, mutta hiukan arka nuori mies, joka on suhtautunut uusiin velvollisuuksiinsa hyvin vakavasti. Joidenkin mielestä prinssi Rhian ei ole tarpeeksi vaikutusvaltainen persoona kuninkaaksi, mutta prinssin kannattajat vakuuttavat iän tuovan lisää kokemusta nuorukaiselle.

Prinsessa Elisabet, 15 vuotta (haltia) (Sonja Heino)
Kuningasparin nuorimmainen on äitinsä lemmikki ja Hopeisen Tähden suvun suosikki valtaistuimelle. Elisabet on lapsesta saakka ollut kiinnostunut diplomatiasta ja politiikasta, toisin kuin sisaruksensa ja tuntuu haluavan vahvasti nousta valtaistuimelle isänsä jälkeen. Prinsessa on vain kaikkien mielestä turhan nuori ja turhan intomielinen hallitsijan vastuulliseen tehtävään.

Valtias Stefan, Kultaisen Peuran suvun vanhin ja Kuningas Reinhardin veli, 54 vuotta (pj-hahmo)
Stefan on vakavamielinen, mutta rento aatelismies, jonka välit veljeensä kuninkaaseen olivat hyvin lämpimät. Valtias epäileekin julkisesti tarinaa veljensä kuolemasta ja on vannonut etsivänsä murhamiehet käsiinsä. Kuninkaan kuolema masensi Stefania paljon ja viileät välit vaimoonsa eivät ole auttaneet asiaa. Valtias onkin usein nähty hukuttamassa suruaan viinipikariin. Valtias Stefan on hyvä ystävä Kruunun ritarien kanssa.

Valtiatar Sirmiel, Valtias Stefanin puoliso, 49 vuotta (Taika Helola)
Sirmiel avioitui Valtias Stefanin kanssa varsin myöhäisellä iällä, eikä pariskunnalla ole lapsia. Sen sijaan valtiatar on keskittynyt hoivaamaan kuningasparin kaksosia ja onkin näille läheisempi kuin lasten oma äiti. Valtiatar Sirmiel ei mielellään esiinny julkisesti vaan toimii mieluummin varjoissa.

Rosberth, Valtias Stefanin ja Kuningas Reinhardin serkku, 42 vuotta (Maarit Varis)
Rosberth oli edesmenneen kuninkaan läheisin luotettu, jolle hallitsijan sanottiin uskovan monet huolensa ja ongelmansa. Rosberth tunnetaan hyväsydämisenä ja ystävällisenä naisena, jolta liikenee kiltti sana aina niille, joilla on huolia. Asema hovissa on tälle naiselle tärkeä asia, ja hän varoo hankkimasta vihamiehiä, jotka voisivat hänen asemaansa heiluttaa. Rosberthin elämän keskipiste on hänen avioton tyttärensä Moa, jolle Rosberth yrittää kovasti etsiä sopivaa sulhasta.

Moa, 17 vuotta (haltia) (Maarit Leppänen)
Moa-neito on aina ollut hovin syrjäänvetäytyvä hovin nuorten riennoista ja epäilemättä hän tunteekin häpeää aviottoman syntyperänsä vuoksi. Tytön välit eivät ole kovin läheiset muuhun perheeseensä ja vain Miihail kuuluu tytön ystäväpiiriin.

Siniveden suku:

Lordi Erastus, 50 vuotta (haltia) (Perttu Kajatkari)
Erastus on tulinen ja impulsiivinen taiteilijasielu, jonka intohimoinen rakkaus vaimoonsa on ollut hovissa monien laulujen aiheena jo yli 20 vuoden ajan. Erastuksella ei ole sotilastaustaa ja Siniveden suvun rikkaudet ovatkin huventuneet miehen käsissä uhkapeleissä ja muussa epäilyttävässä ajanvietossa. Ei paljoa arvosta ainoaa poikaansa, Miihailia, jota pitää liian vakavana ja tylsänä.

Lady Adinah, Kuningattaren sisar, 42 vuotta (Niina Niskanen)
Saapui sisarensa mukana Kultaisen Peuran hoviin hieman yli 20 vuotta sitten ja sytytti monen nuorukaisen sydämet kauniilla ulkomuodollaan. Nai hieman yllättäen Siniveden Erastuksen ja on nauttinut miehensä palvonnasta täysin rinnoin. Pariskunnan poika, Miihail on äidilleen rakas, mutta sosiaalisena ja iloluontoisena persoonana Adinah ei karta puuttua muidenkin nuorten (ja vanhempienkin) asioihin.

Miihail, 17 vuotta (Hannu Niemi)
Erastuksen ja Adinahin poika on ehtinyt murtaa sydämensä rakastumalla palvelustyttöön, jota vanhemmat eivät antaneet pojan naida. Tämän suhteen kariutumisesta Miihail on ollut synkkämielinen ja lähelleen hän päästää vain ystävänsä prinsessa Marylin. Miihail on kuitenkin hyvin kasvatettu ja sulavakäytöksinen nuorukainen, joka on saavutustensa suhteen hyvin perfektionistinen.

Jarl, Kuningatar Irianin ja Lady Adinahin velipuoli, 43 vuotta (Pertti Lehto)
Sisartensa henkivartijana 20 vuotta sitten saapunut mies, joka tunnetaan suuresta taiteenpalosta ja ruumiin nautinnoista kuten hyvästä ruoasta ja viinistä. Jarl oli lyhyen aikaa naimisissa, mutta puoliso kuoli huumaavien yrttien yliannostukseen, eikä mies toipunut kokonaan tästä menetyksestä. Valtias Stefanin hyvä ystävä ja juomatoveri. Tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen, joten tämän miehen elämässä ei tylsää päivää ole.

Ysalith, 19 vuotta (Susanna Munukka) ja
Eralinda, 22 vuotta (Laura Huovinen)
Muutama päivä sitten saapuneet Ysalith ja Eralinda ovat Erastuksen pikkuserkun tyttäriä, jotka ovat tulleet tutustumaan hovin elämään.

Liljalaakson suku:

Valtias Patrick, 69 vuotta (kuollut)
Suvun pitkäaikainen päämies, joka tunnettiin vaimonsa kuoleman jälkeen vahvasta uskollisuudesta kirkolle ja sen periaatteiden ja arvojen vanhoillisesta kunnioituksesta. Valtias Patrickia pidettiin hyvin velho- ja haltiavihamielisenä, eikä hän epäröinyt tuoda mielipiteitään esille. Kuoli metsästysretkellä ja ruumis löydettiin nuoli sydämessä keskeltä metsäaukiota.

Valtias Lucas, 42 vuotta (Jaakko Virtanen)
Isänsä jälkeen suvun vanhimman paikan ottanut mies on tunnettu vakavuudestaan ja uskollisuudestaan jumalille. Valtias Lucas on naimaton ja huhu kertoo hänen menettäneen nuorella iällä syvästi rakastamansa kihlatun. Perijäkseen Lucas on ottanut nuoren ottopojan Larewin.

Larew, 17 vuotta (Isto Savolainen)
Lucasin ottopoika on nuori ja epävarma mies. Larew oli mukana kuninkaan metsästysretkellä ja palasi sieltä ainoana eloonjääneenä kertoen hysteerisiä tarinoita velhoista, usvasta ja keijukaisista. Kukaan ei tiedä, onko nuorimies seonnut lopullisesti vai salaileeko hän kenties jotain tärkeää.

Lady Tianna, 40 vuotta (Jonna Kumpulainen)
Lady Tianna on Valtias Lucasin nuorempi sisar ja yksi hovin pidetyimmistä ja arvostetuimmista naispuolisista henkilöistä. Jäi leskeksi jo nuorella iällä, mutta ei ole uskonnon vuoksi avioitunut uudelleen. Tiannan suhteista useampaankin hovin mieheen huhutaan monenlaista, mutta ainakin poika Fraedic on tälle iloiselle naiselle tärkeä.

Fraedic, 18 vuotta (Joonas Heinonen)
Lady Tiannan hemmottelema poika on vahvatahtoinen nuorimies, joka avoimesti vastustaa enonsa Lucasin uskonnollisia ohjeita ja rikkoo niitä vastaan niin paljon kuin ehtii. Ryyppää ja rällää ja on huhujen mukaan sotkeutunut vahvempiin aineisiin ja naisiinkin. Lucas tahtoisi kovasti päästä tästä suvun mustasta lampaasta eroon, mutta äiti pitää tiukasti poikansa puolia.

Adae, 16 vuotta (Selene Muhonen)
Kaksi vuotta sitten hoviin Lady Tiannan suojatiksi saapunut tyttö, jolla on vielä suuret luulot itsestään. Kapinoi Fraedicin tavoin Lucasin valtaa vastaan, mutta on toisaalta onnistunut kietomaan lady Tiannan sormensa ympärille. Utelias ja innokas kokemaan kaikkea uutta ja erilaista, muttei ole toistaiseksi tehnyt mitään sellaista, mikä olisi herättänyt Valtias Lucasin vihan.

Kahden Miekan suku:

Valtias Jaron, 47 vuotta, (kuollut)
Suvun rauhallinen ja arvostettu johtaja katosi yhdessä kuninkaan kanssa metsästysretkellä. Valtiaalla on kolme lasta ensimmäisestä avioliitostaan Alian kanssa, mutta hänen ei tiedetä nimenneen perijää asemalleen ennen katoamistaan. Koska varmaa tietoa kuolemasta ei ole, ketään Valtias Jaronin lapsista ei ole vielä julistettu isänsä arvon ja aseman perijäksi.

Valtiatar Lilian, 43 vuotta (Karoliina Artjoki)
Valtias Jaronin toinen vaimo oli aikaisemmin yksi kuningattaren hovineidoista. Hänen tiedetään rakastaneen miestään syvästi. Vaikka Valtiatar Lilian ei olekaan Valtias Jaronin lasten äiti, on hän ottanut heidän kasvattamisensa kontolleen. Lasten ja äitipuolen välit eivät ole erityisen lämpimät, mutta Valtiatar Lilianilla on toki ystäviä hovin varttuneemman väen keskuudessa.

Beatta, 27 vuotta (Jenni Leivo)
Valtias Jaronin lapsista vanhin naitettiin kahdeksan vuotta sitten nuorelle kauppiaskillan johtajan pojalle. Hovissa Beatta on tunnettu rauhallisena, järkevänä ja seurallisena naisena. Pariskunnalla ei ole vielä lapsia.

Leander, 26 vuotta (Sampo Mäntylahti)
Porvarissukuinen Leander naitettiin Beatta-neidolle huhujen mukaan rahan ja aseman vuoksi kahdeksan vuotta sitten. Leander on varakkaasta kauppiaskiltaan kuuluvasta suvusta ja on toiminut ennen avioliittoaan Kruunun ritarien noviisina. Aatelisnaimakauppa tarjosi nuorukaiselle mahdollisuuden päästä hoviin ja hyvin hän tuntuukin siellä viihtyvän.

Sarius, 24 vuotta (Erik Kasurinen)
Vanhempi Valtias Jaronin pojista tuntee syvää ihailua haltioita kohtaan. Hän onkin jo pitkään yrittänyt solmia avioliittoa soveliaan haltianeidon kanssa, mutta yksikään suku ei ole vielä myöntynyt hänen kosiskeluihinsa. Sarius vaihtoi jopa nimensä haltiamaiseksi päästäkseen Hopeisen Tähden suvun Matriarkan suosioon.

Theodor, 21 vuotta (Sami Marsch)
Sariuksen nuorempi veli on järkevänä ja rauhallisempana tunnettu mies. Valtias Jaronin lapsista ainoana hän tulee toimeen äitipuolensa kanssa, eikä hänellä ylipäätään ole vihamiehiä hovissa. Nuorta Theodoria on pidetty diplomatian mestarina ja hänen toivotaankin ottavan Kahden Miekan suvun Valtiaan asema isänsä kuoleman jälkeen.

Dalissa, 20 vuotta (Nina Jalonen)
Avioliitossa rikkaan ja vaikutusvaltaisen miehen kanssa. Mies on paljon poissa hovista hoitamassa liikeasioitaan ja miehen poissaollessa hiljainen Dalissa uskaltautuu ulos kuorestaan.

Diana, 17 vuotta (Jutta Turunen)
Dalissan nuori sisar on hovissa Valtiatar Lilianin holhouksessa ja tunnetaan järkevänä ja vastuuntuntoisena nuorena naisena, josta kuka tahansa saisi oivallisen puolison. Monet pitävät Dianaa jopa sisartaan kypsempänä ja aikuismaisempana.

Hopeisen Tähden suku:

Matriarkka, ikä yli 70 (haltia) (Anna Laakso)
Matriarkka on vahvatahtoinen ja kunnioitettu haltioiden vanhin, joka on vakaasti sitä mieltä, että haltioiden pitäisi elää täydellisessä eristyksessä ihmisistä, jotta haltiaverenperinnön lahjat säilyisivät sukupolvelta toiselle muuttumattomina. Matriarkalla on tytär, Aureliana, joka on äidilleen kaikki kaikessa. Matriarkka on yksi Neuvoston arvostetuimmista jäsenistä, vaikka hänellä tiedetään toisinaan olleen pientä riitaa edesmenneen kuninkaan kanssa. Usein myös väitetään, että Matriarkalla olisi käytössään muitakin kuin luonnollisia voimia.

Aureliana, 40 vuotta (haltia) (Emmi Kaivosoja)
Matriarkan iloinen ja hymyilevä tytär, joka ei suuriakaan masentunut puolison kuoltua vakavaan sairauteen kymmenen vuotta sitten. Aureliana on haltiaverenperintönsä vuoksi edelleen kuvaa kauniimpi ja hänelle epäilemättä riittäisi ottajia, mutta uusiin naimisiin Aureliana ei ole kuitenkaan vielä päätynyt. Aurelianalla on kaksi lasta, joista poika Laurus on ollut jo kolmen vuoden ajan ritarien noviisina ja niinpä tytär Alianan ja muiden suvun nuorten naisten onni onkin Aurelianalle tärkeää. Aureliana on Valtias Jaronin vanhimman lapsen Beattan hyvä ystävä ja naiset viihtyvätkin paljon toistensa seurassa.

Aliana, 16 vuotta (haltia) (Miira Lassheikki)
Aurelianan nuorempi lapsi on tyttö, joka näkyy ja kuuluu. Tyttö kapinoi avoimesti isoäitiään vastaan ja vähät välittää haltioiden perinteistä ja arvoista. Tyttö tuottaakin paljon päänvaivaa äidilleen, mutta monet ovat sitä mieltä, että syy on äidin ihan oma. Mitäs hemmotteli tytön piloille, vaikka hänelle kerrottiin mitä siitä kuitenkin seuraisi. Suurinta päänvaivaa niin äidille kuin isoäidillekin tuottaa se, että tyttö on nähnyt liikkuvan huolestuttavan paljon setänsä Romeruksen kanssa.

Romerus, 50 vuotta (haltia) (Paavo Elonheimo)
Sukunsa mustalammas. Romerus tunnetaan vapaamielisyydestään ja iloluontoisuudestaan ja pahat kielet väittävätkin, ettei mies selvää päivää näe. Koko hovin paheksunnan alainen kauniskasvoinen mies. Romerus on Aurelianan edesmenneen miehen vanhempi veli ja Alianan ja Lauruksen setä. Alianasta Romerus tuntuu pitävänkin erittäin paljon. Tytön on nähtykin kulkevan Romeruksen mukana ties minkälaisissa juhlissa.

Lucius, 29 vuotta (haltia) (Nino Hynninen)
Nuori ja kiihkomielinen Lucius on tunnettu raivokkaista kirkon vastaisista mielipiteistään ja hän joutuukin yhteenottoihin tämän tästä. Lucius vastustaa julkisesti Matriarkan suurta valtaa, mutta on kuitenkin hyvissä väleissä tämän kanssa. Lucius onkin Matriarkalle läheisin mies ja huhutaan Matriarkan aikeista naittaa Lucius joko tyttärelleen tai tyttärentyttärelleen. Lucius pitää nuorempaa sisartaan kuin kukkaa kämmenellä ja pyrkii suojelemaan tätä pahalta maailmalta. Lucius kitkeekin parhaansa mukaan sisarestaan liikkuvia huhuja jo paljon ennen kuin huhut päätyvät sisaren korviin asti.

Celiana, 19 vuotta (haltia) (Julia Tarvainen)
Luciuksen nuorempi sisar on ollut veljensä holhokkina hovissa jo 4 vuoden ajan. Celiana on synkkämielinen, sulkeutunut ja kyyninen nuori nainen, joka nenä kiinni kirjoissa istuen ihailee menneitä aikoja ja suuria sankareita. Aureliana ja Celiana ovat hyviä ystäviä ja pääsääntöisesti Celiana nähdäänkin hovissa Aurelianan mukana. Celianasta ja hänen mielenterveydestään liikkuu mitä ihmeellisempiä huhuja ja jotkut pitävät häntä puhtaasti hulluna.

Kruunun ritarit:

Sir Alfred, Kuninkaan sotamarski ja Kruunun ritarien Suurmestari, 52 vuotta (Samuli Airaksinen)
Rauhallinen ja tyyni Alfred turvautuu ennemmin sanoihin kuin aseisiin. Hän on rauhallisuuden perikuva, ja on aina ollut hyvä siinä mitä tekeekin. Alfred oli edesmenneen kuninkaan ja tämän veljen, Valtias Stefanin hyvä ystävä, jonka kruunun puolustaminen on hänelle kaikki kaikessa. Syntyisin Liljalaakson suvusta, mutta suku on jäänyt Kruunun ritareiden varjoon.

Sir Wilfred, 40 vuotta (Tapio Pellinen)
Hovia suojelevan ritarijoukon kapteeni. Wilfred soveltelee kaikkia ritarikunnan sääntöjä tilannekohtaisesti ja tuppaa jopa kumoamaan niitä useasti, mikäli hommat hoituvat hyvin toisellakin tapaa, ja aikaa jää enemmän naisten naurattamiseen. Wilfred on kovaluontoinen mies joka tekee niin kuin haluaa tai Suurmestari tai joku muu korkea-arvoinen käskee, tosin on aina lempeä kun kyse on naisasioista. Wilfred on arvostettu seuranpitäjä hovin vanhempien naisten seurassa.

Sir William, 30 vuotta (Lauri Lehtoruusu)
Sir Wilfredin nuorempi veli, joka on kunnostautunut velvollisuudessaan viihdyttää hovin naisia. On nuoresta iästään huolimatta mestarillinen taktikko, joka rauhan aikana on kiinnittänyt intohimonsa shakin peluuseen, tosin pääasiallinen harrastus hänelläkin on naisten naurattaminen. Hän on ehkä ainoa ritari joka yrittää edes elää jossakin määrin niin kuin todellisen ritarin kuuluisi.

Sir Richard, 59 vuotta (Marko Lehtonen)
Sir Richard on ikänsä vuoksi hyvin arvostettu ja kunnioitettu hahmo Kruunun ritarien joukosta. Erittäin lempeämielinen ja ystävällinen. Richard tuppaa kertomaan nuoremmilleen mitä asioita tulisi hoitaa joskus hieman kovaäänisestikin, mutta lempeästi. Hän jos joku on tottunut naisten naurattaja. Viimeaikoina sir Richard on ottanut vastuulleen nuoren noviisi Lauruksen kouluttamisen.

Laurus, Hopeisen tähden suvusta, 19 vuotta (haltia) (Antti Hauhtonen)
Velvollisuuksiinsa vakavasti suhtautuva, ystävällinen ja mukava nuorimies. Matriarkan tyttärenpoika on palvellut noviisina ritarikunnassa pian kolmen vuoden ajan, ja hänet odotetaankin haluavan pian vannoa ritarin valansa.

Sir Arnoldo, 33 vuotta (Antti Tahvanainen)
Ritarien todellinen naisten naurattaja. Hän ei ajattele mitään muuta kuin itseään. Hän tuppaa pitämään ulkonäöstään todella paljon huolta jopa väärissä tilanteissa, mutta hyvä ritari hän silti on.

Sir Cervantes, 37 (mustahaltia) (Juan Sanchez)
Jäyhä ja vakava ritari löydettiin kuninkaallisesta metsästä yksin ja hylättynä lähes 20 vuotta sitten. Kruunun ritarien silloinen kapteeni otti pojan kasvatikseen ja myöhemmin sir Cervantes liittyi ritarikuntaan. Mies tiedetään tehokkaaksi ja tarkaksi miekkamieheksi, joka ei turhia puhu. On saanut kärsiä paljon pilkkaa ja epäluuloisia katseita tumman ihonvärinsä vuoksi ja siksi onkin sulkenut sisimpänsä suurimmalta osalta hoviväkeä.

Kauppiaskilta:

Mestari Josalyn, 42 vuotta (Henna Warva)
Hovissa usein nähty kauppiaskillan varajohtaja on iloinen ja puhelias nainen, joka lähes julkeasti tuo hovin tietoon kansan ongelmia ja vaatii aatelisilta rahaa ja huomiota porvareille ja talonpojille. Mestari Josalyn on myös menestyvä kauppias, joka tuo paksuja silkkejä ja ohuita pellavia kaukaa etelän kuningaskunnasta. Niinpä kauppiaalla on luultavasti enemmän rahaa kuin kuninkaalla, mutta tämä ei ole naista ylpistänyt. Hän tuntuu pitävän lähes jokaisesta ihmisestä, jos velhoja ei lasketa lukuun, ja hänellä on taito saada ihmiset viihtymään seurassaan.

Anna, 20 vuotta (Irina Nykänen)
Anna on kankurien killan johtajan Mestari Abramin nuorin tytär ja ollut kauppiaiden opissa jo lähes kymmenen vuoden ajan. Nyt hän tiettävästi suorittaa kiltakoettaan saadakseen Mestarin arvon ja luvan perustaa oman liikkeen. Anna ja Josalyn tuntuvat olevan hyviä ystäviä ja kirkassilmäisellä Annalla on varmasti ihailija tai kaksi hovissakin. Anna kulkee usein Mestari Josalynin mukana hovissa tekemässä kauppaa ja tytöllä tuntuu olevan melkoinen kauppiaan vaisto.

Henrietta, 17 vuotta (Noora Rantasalo)
Mestari Josalynin adoptiotytär on hiljainen unelmoija, jota kauppiaan ammatti ei juuri tunnu kiinnostavan. Henrietta taitaa unelmoida hovielämästä, kauniista puvuista ja tanssiaisista, mutta tämä ei Mestari Josalynia miellytä. Hovissa tyttö nähdään yleensä Dianan ja Adaen seurassa.

Coll, n. 40 vuotta (Juuso Byckling)
Jo yli kymmenen vuoden ajan Mestari Josalynin kauppaliikkeessä palvellut mies on juron ja hiljaisen oloinen. Harvoinpa hänen kuullaan suutaan avaavan, mutta voimakkuutensa vuoksi mies on Mestari Josalynille varmasti kultaa kalliimpi. Hovissa häntä on nähty vasta muutaman kuukauden ajan.

Velhojen veljeskunta:

Velho Gefer, Kuninkaan neuvonantaja, 48 vuotta (Pekka Miettinen)
Velho Gefer on ollut kuninkaan neuvonantajana jo 17 vuotta, ja hänet tunnetaan maltillisena miehenä, joka ei taikuudellaan kerskuile. Toisinaan hän ottaa sanallisesti yhteen etenkin Liljalaakson suvunpään kanssa, joka haluaisi poistaa velhojen neuvonantajan aseman. Vaikka Veljeskunta ei sitä kielläkään, hänen ei tiedetä seurustelleen kenenkään kanssa, mitä hieman ihmetellään. Matriarkan ja Valtias Stefanin hyvä ystävä.

Darius, Velhon oppipoika, 22 vuotta (haltia) (Martti Laakso)
Darius on iloluontoinen nuori mies, joka saapui hoviin kaksi vuotta sitten velho Geferin oppipojaksi. Hän kuuluu Siniveden sukuun ja on Lordi Erastuksen veljenpoika, mutta on asunut toisessa kaupungissa tähän asti. On ollut pienestä pitäen kiinnostunut taikuudesta ja velhojen toiminnasta. Viettää usein aikaana yhdessä Sir Williamin, Lauruksen ja Theodorin kanssa, silloin kun ei ole mestarinsa asioilla. Viime aikoina nähty liikuskelevan myös prinsessa Elisabetin seurassa.

Palvelusväki:

Blanche, 22 vuotta (Ella-Lotta Kuusisto)
Kuningataräidin ja prinsessojen henkilökohtainen palvelijatar.

Myra, 25 vuotta (haltia) (Maarit Yli-Korpula)

Ellea, 17 vuotta (Suvi Leinonen)

Lewella, Ellean sisar, 15 vuotta (Iris Eriksson)

Una, 16 vuotta (Viivi Talasrinne)

Seuraneidit:

Melina, 27 vuotta (Ina Juva)
Lady Adinahin seuraneito, Annabelin sisar.

Annabel, 19 vuotta (Sanna Mörsky)
Lady Adinahin nuorempi seuraneito, Melinan sisar.

Natalia, 30 vuotta (Riikka Leinonen)
Kuningatar Irianin seuraneito ja hyvä ystävä.


Takaisin etusivulle